Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Siedme Lučenské hodovanie začne narazením suda a predstavením zvučky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Jedným z vrcholov podujatia bude v sobotu (25. 8.) Mega Street Dance Party. Táto akcia je od roku 2016 zapísaná ako najväčšia pouličná párty na Slovensku v oficiálnej knihe netradičných rekordov.

Lučenec 23. augusta (TASR) – Narazením pivného suda a predstavením oficiálnej zvučky mesta sa vo štvrtok o 18.00 h v Lučenci oficiálne začína 7. ročník Lučenského hodovania – Dní mesta Lučenec. Na obyvateľov a návštevníkov mesta čakajú počas štyroch dní koncerty, divadelné predstavenia, tanečná párty, ale aj jarmok, pivný festival, súťaž vo varení fazuľového guľáša.

Jedným z vrcholov podujatia bude v sobotu (25. 8.) Mega Street Dance Party. „Táto skvelá akcia je od roku 2016 zapísaná ako najväčšia pouličná párty na Slovensku v oficiálnej knihe netradičných rekordov,“ informuje samospráva na svojej internetovej stránke.

Jednotlivé akcie Lučenského hodovania budú prebiehať na Námestí republiky, Radničnom námestí, Masarykovej ulici a v Mestskom parku, ako aj v historickej radnici a synagóge. Tá je počas hodovania sprístupnená v mimoriadnych otváracích hodinách od 10.00 h do 20.00 h. Počas celého hodovania bude po meste bezplatne premávať turistický vyhliadkový vláčik.