Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Situácia v obci Zvolenská Slatina je po výdatných dažďoch pokojná

Na archívnej snímke hasiči stavajú protipovodňové bariéry vo Zvolenskej Slatine v okrese Zvolen. Foto: TASR Ján Krošlák

Obec je roky ohrozovaná povodňami. Spôsobuje ich vylievanie rieky Slatina a jej prítokov, ktorými sú Rybný potok a Slatinský potok.

Zvolenská Slatina 12. februára (TASR) - Situácia v obci Zvolenská Slatina je po výdatných dažďoch pokojná. Koryto rieky Slatina a jej prítokov sa zo svojich tokov nevyliali. Pre TASR to v pondelok ráno uviedla starostka obce vo Zvolenskom okrese Mária Klimentová.

Obec je roky ohrozovaná povodňami. Spôsobuje ich vylievanie rieky Slatina a jej prítokov, ktorými sú Rybný potok a Slatinský potok. Všetky pretekajú stredom obce. Protipovodňové opatrenia však zatiaľ v obci nie sú. Samospráva ich ani robiť nemôže, pretože nie je správcom vodných tokov, investorom tak v prípade ich budovania bude Slovenský vodohospodársky podnik.

Na viacerých miestach Slovenska hrozia pre trvalý dážď povodne. Meteorológovia preto pre viaceré lokality vydali výstrahy prvého a druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti. Výstrahu prvého stupňa meteorológovia vydali napríklad aj pre okresy Zvolen, Detva a Poltár.