Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Súťaž Zelený Merkúr zviditeľní firmy rozvíjajúce aktivity s prírodou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Súťaž je určená pre organizácie Banskobystrického kraja, rozvíjajúce svoje aktivity v súlade s prírodou a cieľmi udržateľného rozvoja.

Banská Bystrica 24. novembra (TASR) - Novú súťaž s názvom Zelený Merkúr vyhlásila dnes Banskobystrická regionálna Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) spolu so Slovenskou agentúrou životného prostredia (SAŽP) v Banskej Bystrici. Súťaž je určená pre organizácie Banskobystrického kraja, rozvíjajúce svoje aktivity v súlade s prírodou a cieľmi udržateľného rozvoja.

Ako informovali zástupcovia komory na piatkovej tlačovej konferencii, súťaž je určená najmä pre malé a stredné podniky, ktoré poskytujú výrobky alebo služby a súčasne využívajú postupy alebo technológie podporujúce princípy obehového hospodárstva.

"Kritériami pre hodnotenie bude rozvoj a realizácia iniciatív podporujúcich obehové hospodárstvo, iniciatívy vo firmách, ktoré sú navrhované tak, aby mali pozitívny vplyv na niekoľko etáp životného cyklu, obchodná výmena iniciatív. Doplňujúcim kritériom bude účasť na dobrovoľných schémach," uviedla riaditeľka banskobystrickej SOPK Marína Spírová.

Propozície a všetky potrebné tlačivá budú pre organizácie k dispozícii na stránkach Banskobystrickej regionálnej komory SOPK www.bb.sopk.sk a Slovenskej agentúry životného prostredia www.sazp.sk.