Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Deti sa počas prázdnin dozvedia o živote v prírode v Sv. Antone

Na archívnej snímke areál kaštieľa Svätý Anton. Foto: TASR/Branislav Račko

Deti si počas návštevy prezrú poľovnícku expozíciu, čaká ich prechádzka po parku kaštieľa, v prípade zlého počasia zase premietanie filmu.

Svätý Anton 20. februára (TASR) - Pútavé rozprávanie o živote zvierat čaká na prázdninujúce deti, ktoré v najbližších dňoch zavítajú do Múzea vo Svätom Antone. Tunajší pracovníci múzea pre nich v dňoch 20., 22. a 23. februára pripravili program s názvom Listy pod snehom.

Ako priblížila Jana Slaná z múzea, deti si počas návštevy prezrú poľovnícku expozíciu, čaká ich prechádzka po kaštieľnom parku, v prípade zlého počasia zase premietanie filmu.

"Je to robené takou pútavou formou. Budeme sa rozprávať o zvieratkách, o živote v prírode. Dozvedia sa napríklad, ako si zvieratá hľadajú potravu, keď napadne sneh," naznačila Slaná s tým, že pripravené budú aj pracovné listy.

Poľovnícka expozícia v Múzeu vo Svätom Antone je jedinou špecializovanou expozíciou s celoslovenskou pôsobnosťou. Ako sa uvádza na stránke múzea, tvorí ju 12 miestností. Približuje kynológiu, sokoliarstvo, rybárstvo či poľovníctvo. Hlavne pre deti sú zaujímavé diorámy - zvieratá inštalované na území, na ktorom žijú.