Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Profesorka z Toronta bude hovoriť o tom, ako vidia svet iné národy

Technická univerzita vo Zvolene. Foto: Facebook

O téme zmierlivého spolunažívania medzi národmi hovorila už aj na pôde Európskeho parlamentu, vo štvrtok 12. februára o 14.00 hod. bude prednášať na Technickej univerzite vo Zvolene.

Zvolen 11. februára (TASR) - Ako vidí svet amazonský Indián, dievča z Kalkaty či moslim z Marseille? Ako sa môžu takí rozliční ľudia dohodnúť na otázkach, ktoré sa týkajú nás všetkých? Pomáha Európa svetu, alebo ho skôr zneužíva? Aj na tieto otázky odpovie vo svojej prednáške vo štvrtok 12. februára o 14.00 hod. na Technickej univerzite vo Zvolene profesorka z Univerzity v Toronte Vanessa di Oliveira Andreotti.

"V globalizovanom svete je nutné vystaviť sa nepohodlnému faktu, že nejestvujú žiadne dopredu známe riešenia. Riešenia problémov je vždy nutné nanovo hľadať,“ hovorí profesorka Vanessa Andreotti, ktorá vyrástla v amazonskom pralese a potom pôsobila na Novom Zélande, v Británii či vo Fínsku. O téme zmierlivého spolunažívania medzi národmi hovorila už aj na pôde Európskeho parlamentu.

„Sme veľmi radi, že pani Andreotti mohla na Slovensko pricestovať. Veríme, že téma tolerancie a vzájomného porozumenia medzi odlišnými ľuďmi je práve v týchto dňoch na Slovensku veľmi aktuálna,“ povedal Ján Markoš, manažér na Sokratovom inštitúte, ktorý Vanessu Andreotti na Slovensko pozval.

Sokratov inštitút je doplnkové štúdium pre vysokoškolských študentov akreditované Technickou univerzitou vo Zvolene a podporené Západoslovenskou energetikou.