Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Technické služby v Žiari nad Hronom sa pred zimou zásobili

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Mesto naskladnilo 170 ton posypového materiálu, ide o drobnú frakciu 0,4 až 4,8. Taktiež tri tony soli. V krátkom čase dovezú ešte ďalších 25 ton soli, aby ich mali na zásobe.

Žiar nad Hronom 7. novembra (TASR) - Mestské Technické služby, ktoré sa v Žiari nad Hronom starajú o údržbu ciest a chodníkov, sú už pred zimou zásobené. Na prvú snehovú nádielku, ktorá sa zvyčajne objaví v priebehu novembra, je spoločnosť podľa slov jej riaditeľa Igora Rozenberga pripravená.

"Máme naskladnených 170 ton posypového materiálu, ide o drobnú frakciu 0,4 až 4,8. Taktiež tri tony soli. V krátkom čase dovezieme ešte ďalších 25 ton soli, aby sme mali na zásobe," priblížil Rozenberg.

Na zimnú údržbu je už podľa jeho slov pripravená aj polovica techniky. "Druhá polovica ešte pracuje v meste, tam ešte nemáme prehodené nadstavby, ktoré pre zimnú údržbu potrebujeme," dodal Rozenberg. Celkovo spoločnosť podľa jeho slov zabezpečuje údržbu ôsmimi kusmi techniky.

Technické služby sa v meste starajú približne o 67 kilometrov ciest a chodníkov. Mesto platí za zimnú údržbu svojej spoločnosti paušálne vo výške 70.000 eur.