Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Tínedžeri z celého sveta spoznávajú SR prostredníctvom Rotary klubov

Tínedžeri z rôznych kútov sveta sa v týchto dňoch zúčastňujú na strednom Slovensku na poznávacom pobyte, organizovanom Rotary klubom z Banskej Bystrice a Zvolena. Celkom 13 mladých ľudí poznáva krásy Banskej Bystrice, Zvolena, Banskej Štiavnice a pohoria Veľkej Fatry. Na snímke sú študenti vo Zvolene 4. júla 2019. Foto: TASR/Jozef Poliak

Celkom 13 mladých ľudí poznáva krásy Banskej Bystrice, Zvolena, Banskej Štiavnice a pohoria Veľká Fatra.

Zvolen/Banská Bystrica 4. júla (TASR) - Tínedžeri z rôznych kútov sveta sa zúčastňujú v týchto dňoch na strednom Slovensku na poznávacom pobyte organizovanom Rotary klubmi z Banskej Bystrice a Zvolena. Celkom 13 mladých ľudí poznáva krásy Banskej Bystrice, Zvolena, Banskej Štiavnice a pohoria Veľká Fatra.

"Krátkodobé poznávacie pobyty zahraničných študentov organizujeme už približne 15 rokov," povedal pre TASR zástupca zvolenského klubu Milan Julény. "Tento rok sú tu deti z niekoľkých krajín sveta, z tých exotickejších napríklad z Taiwanu," dodal.

Okrem krátkodobých prázdninových pobytov zabezpečujú slovenské Rotary kluby aj ročné výmenné pobyty zahraničných študentov v slovenských školách a v rodinách a, naopak, pobyty slovenských detí v školách a v rodinách v zahraničí.