Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Tisovec bude v tomto roku hospodáriť s prebytkovým rozpočtom

Na snímke Mestský úrad v Tisovci. Foto: TASR/Ján Siman

Ako uviedol Mário Keleti, poslanec a predseda ekonomickej komisie, rozpočtom sa zaoberali dlhodobo, osobitne na dvoch komisiách.

Tisovec 27. marca (TASR) – Mesto Tisovec v okrese Rimavská Sobota bude v tomto roku hospodáriť s prebytkovým rozpočtom, ktorý ráta s celkovými predpokladanými príjmami vo výške takmer 3,4 milióna eur a s prebytkom viac ako 80.000 eur. Rozpočet schválili mestskí poslanci na svojom stredajšom zasadnutí.

„Najdôležitejšie je, aby sme pokryli všetky dôležité veci, aby mesto fungovalo. Aby fungovalo školstvo, aby boli uhradené platy pre všetkých zamestnancov, aby fungovali platby za elektrické energie či osvetlenie,“ uviedla pre TASR primátorka Irena Milecová.

Za dôležitú podľa vlastných slov považuje i schopnosť mesta splácať úver z minulého obdobia a aby mestu zároveň zostali prostriedky na dôležité investície. „Pre nás je tiež podstatné získavať čo najviac peňazí z projektov. Vďaka tomu vieme šetriť vlastné prostriedky a rozvíjať mesto z mimorozpočtových zdrojov,“ dodala primátorka.

Ako pokračoval Mário Keleti, poslanec a predseda ekonomickej komisie, rozpočtom sa zaoberali dlhodobo, osobitne na dvoch komisiách. „Z hľadiska príjmovej časti je rozpočet postavený triezvo, pretože už v tom čase bol proklamovaný odhad z hľadiska výnosov dane z príjmov korigovaný, a teraz Národná banka zase znížila odhad vývoja ekonomiky,“ podotkol.

V prípade, že vývoj predsa len bude taký, ako bolo pôvodne predpokladané, je podľa neho možné rozpočtovými opatreniami zvýšiť výdavkovú časť rozpočtu. „Osobne výdavkovú časť hodnotím ako trochu chaotickú, ale, bohužiaľ, zodpovedá to tomu, že prioritne sa musel riešiť nešťastný úver z minulosti,“ podotkol poslanec.