Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Tragická nehoda: Vyžiadala si jednu obeť, úradoval alkohol

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook Polícia SR - Bratislavský kraj

Začalo sa trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Bratislava 12. februára (TASR) - Sobotňajšia (10. 2.) dopravná nehoda medzi obcami Báhoň a Budmerice si vyžiadala jednu obeť. Pri zrážke dvoch áut zahynul spolujazdec, jednému z vodičov namerali alkohol v dychu. Informovala o tom bratislavská polícia s tým, že sa začalo trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

"K zrážke dvoch vozidiel došlo tak, že vodič vozidla zn. SsangYong na uvedenej ceste pred pravotočivou zákrutou vošiel do protismeru, kde došlo k stretu s protiidúcim vozidlom," uviedla polícia na sociálnej sieti. Vodičovi, ktorý vošiel do protismeru, počas dychovej skúšky na mieste namerali 1,15 promile.

Vodiči oboch vozidiel utrpeli zranenia, s ktorými ich previezli do nemocnice. "Spolujazdec vo vozidle zn. SsangYong utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol," uzavrela polícia. Zranil sa tiež spolujazdec v druhom vozidle, rovnako ho previezli do nemocnice.