Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Krupine plánujú upraviť poľnohospodársku halu na chov rýb

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA). Náklady na stavbu a technológiu sa odhadujú na jeden milión eur.

Bratislava 8. februára (TASR) - Firma PD-MEFA, s. r. o., plánuje v Krupine úpravu poľnohospodárskej haly na chov rýb, najmä sumčeka afrického. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA). Náklady na stavbu a technológiu sa odhadujú na jeden milión eur.

"Zámerom investora je využitie priestorov v existujúcej a nevyužívanej maštali pre chov hovädzieho dobytka pre umiestnenie technológie na intenzívny chov rýb v nádržiach," spresnil investor v zámere. Začiatok výstavby sa predpokladá v marci a ukončenie v októbri tohto roku.

Navrhovaná činnosť je situovaná v juhozápadnej časti mesta Krupina, miestnej časti Pijavice, s napojením na cestu 1. triedy I/66 smerujúcu severovýchodne do mesta Zvolen a juhozápadne do mesta Šahy. Hala na chov rýb sa bude nachádzať v areáli družstva PD-MEFA, s. r. o., ktorý je v súčasnosti využívaný na poľnohospodársku činnosť.

Spoločnosť PD-MEFA, s. r. o., v Krupine vznikla v apríli 1994. Predmetom jej činnosti je najmä poľnohospodárska výroba a predaj poľnohospodárskych výrobkov. Eviduje základné imanie vo výške 504.549 eur.