Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V obci Bystrá otvorili prvé TIC v regióne Horehronia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Obec Bystrá je vstupnou bránou do Bystrianskej doliny, je pre turistov atraktívna, no takáto služba návštevníkom aj domácim obyvateľom chýbala.

Bystrá 12. júla (TASR) - V obci Bystrá v okrese Brezno, ktorý je jedným z východiskových bodov pre vstup do Nízkych Tatier, majú od štvrtka nové turisticko-informačné centrum (TIC). Jeho zriaďovateľom je Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

Otvorenie TIC Horehronie je významným krokom pre región. „Vďaka možnosti bezprostrednej komunikácie s návštevníkmi regiónu, ubytovacími zariadeniami, podnikateľmi či obyvateľmi dokážeme zabezpečiť lepšiu a efektívnejšiu informovanosť o aktivitách v celom regióne, a tak dokážeme aj uspokojiť dopyt vo väčšej miere. V neposlednom rade aj vývoj produktov destinácie tak bude ešte viac zodpovedať potrebám trhu,“ uviedol pri tejto príležitosti predseda predstavenstva OOCR Región Horehronie Ľuboš Ďurinďák.

„Naša obec je vstupnou bránou do Bystrianskej doliny, je pre turistov atraktívna, no takáto služba našim návštevníkom aj domácim obyvateľom chýbala, preto som sa rozhodol podporiť myšlienku zriadenia infocentra,“ povedal podpredseda predstavenstva OOCR a starosta obce Bystrá Marian Alberty.

TIC Horehronie nájdu turisti na adrese Bystrá 29. Objekt v centre dediny je celý z dreva, má zriadenú prvú wifi zónu v regióne. Množstvo propagačných materiálov z celého Horehronia dopĺňajú suveníry či iné horehronské produkty. TIC bude otvorené denne od 8.00 do 18.00 h.

„Vďaka podpore a spolupráci zo strany Banskobystrického samosprávneho kraja sa náš tím ľudí rozrástol o dvoch odborníkov v cestovnom ruchu. Horehronie sa tak môže tešiť koordinátorovi rozvoja a koordinátorovi marketingu v oblasti cestovného ruchu. Verím, že personálna posila prinesie do regiónu ďalšie nové produkty, nápady, kreatívne a úspešné marketingové kampane a PR celého regiónu,“ uviedla výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.