Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Štátnej opere zaznie počas Hviezdneho júna aj Tosca a Rusalka

Na archívnej snímke budova Štátnej opery v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Branislav Račko

Zaznejú diela Eugen Onegin, Tosca a Rusalka.

Banská Bystrica 10. júna (TASR) – Svetovú operu na vlastnej koži zažijú jej milovníci počas tradičného Hviezdneho júna, ktorý od 11. do 16. júna pripravila Štátna opera v Banskej Bystrici. Zaznejú diela Eugen Onegin, Tosca a Rusalka.

Ako TASR informovala vedúca propagácie Štátnej opery Katarína Uhríková, úspešný projekt Hviezdny jún ponúka sériu mimoriadnych predstavení sľubujúcich výnimočné hudobné zážitky. Aj tentoraz opera stavila na kvalitných domácich a zahraničných sólistov, s ktorými trvalo spolupracuje a ktorí patria k tomu najlepšiemu, čo ponúka nielen slovenská, ale i európska operná scéna.

"V pondelok 11. júna sa v opere Eugen Onegin predstaví v titulnej úlohe svetový barytonista Dalibor Jenis a v postave Lenského talentovaný ruský tenorista Jaroslav Abaimov. V Tosce si vo štvrtok 14. júna diváci budú môcť popri skvelej Jolane Fogašovej vypočuť v postave Cavaradossiho vynikajúceho Brazílčana Maxa Jotu, ktorý sa v Banskej Bystrici vďaka účinkovaniu v La Gioconde už cíti ako doma. V sobotu 16. júna uvedieme Dvořákovu Rusalku so svetobežníkom, slovenským basistom Štefanom Kocánom (Vodník), Ľudovítom Ludhom (Princ) a s mezzosopranistkou popredných operných scén Európy Agnieszkou Zwierko (Ježibaba)," priblížila Uhríková.