Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Žiari nad Hronom budú obyvatelia menej platiť za teplo

Ilustračné foto Foto: ifoyer.com

Obyvatelia Žiaru nad Hronom, ktorí sú napojení na centrálne vykurovanie, budú v roku 2015 platiť za teplo mierne menej ako vlani.

Žiar nad Hronom 9. februára (TASR) - Obyvatelia Žiaru nad Hronom, ktorí sú napojení na centrálne vykurovanie, budú v roku 2015 platiť za teplo mierne menej ako vlani. Spoločnosť Dalkia Žiar nad Hronom, s.r.o., dodávateľ tepla v meste, mierne zníži variabilnú zložku ceny tepla z 0,04948 EUR/kWh bez DPH na 0,04898 EUR/kWh bez DPH. Fixná zložka ceny tepla zostáva bez zmeny. V meste sa tak podľa spoločnosti dlhodobo darí stabilizovať cenu tepla.

„Za stabilizáciou a miernym poklesom ceny tepla pre konečných spotrebiteľov v meste je neustále zvyšovanie účinnosti a znižovanie strát pri výrobe a distribúcii tepla intenzívnou a dôslednou starostlivosťou o naše prevádzky a investovaním do rozvoja a modernizácie tepelného hospodárstva,"
podotkla Ľudmila Hoffmanová, regionálna riaditeľka spoločnosti. Dodala, že s tým súvisí aj využívanie obnoviteľných zdrojov energie - biomasy. "To všetko má vplyv na stabilizáciu a konkurencieschopnosť ceny tepla pre konečných spotrebiteľov, čo je jedným z našich hlavných cieľov," dodala.

Spoločnosť Dalkia Žiar nad Hronom v súčasnosti zásobuje v meste teplom a teplou vodou približne 6600 bytov, teda približne 17.500 obyvateľov a 16 školských zariadení. V roku 2014 dodala teplo v objeme 47.000 Mwh.