Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vedenia Kúpeľov Brusno sa ujal nový správca konkurznej podstaty

Kúpele Brusno Foto: TASR/Vladimír Benko

Kúpele Brusno majú oddnes nového správcu konkurznej podstaty. Správu a vedenie kúpeľov prevzala Slovenská správcovská a reštrukturalizačná, k. s.

Brusno 2. februára (TASR) – Kúpele Brusno majú oddnes nového správcu konkurznej podstaty. Správu a vedenie kúpeľov prevzala Slovenská správcovská a reštrukturalizačná, k. s. Jedným z jej kľúčových cieľov je zlepšiť výsledky hospodárenia kúpeľov, od čoho si sľubuje najmä zvýšenie záujmu potenciálnych investorov a tým zachovanie zamestnanosti v tomto regióne.

"Naša správcovská spoločnosť bude pokračovať v prevádzke Kúpeľov Brusno prostredníctvom poskytovania kúpeľných a iných služieb,"
uviedol Miroslav Duračinský, zakladajúci partner spoločnosti Slovenská správcovská a reštrukturalizačná, k. s.

Podľa neho je zachovanie prevádzky kúpeľov v spoločnom záujme ich veriteľov. Výmena správcu sa v žiadnom prípade neodrazí na ich ďalšom plynulom fungovaní.

Kúpele Brusno, ktoré existujú už od 19. storočia, sa nachádzajú v srdci stredného Slovenska. Pre svojich klientov zabezpečujú kúpeľné, ubytovacie, stravovacie a wellness služby. Liečebný ústav je vybavený modernými diagnostickými a liečebnými prístrojmi a zariadeniami. Liečia sa tam choroby pečene, pankreasu či obehovej a tráviacej sústavy. Hlavným liečebným prostriedkom sú prírodné liečivé vody. Je tam šesť minerálnych prameňov. Brusnianska minerálka sa ako jedna z mála slovenských vôd vyváža do Ruska.

Kúpele Brusno sú od vlaňajšieho októbra prevádzkované v konkurze.