Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vlámači ´navštevovali´ domy vo V. Krtíši. Brali, čo im prišlo pod ruky

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - KR PZ Banská Bystrica

Potraviny a rôzne náradie - to sú veci, na ktoré sa špecializoval tento gang dlhoprstých.

Veľký Krtíš 23. októbra (TASR) - Päticu mladých mužov obvinil v týchto dňoch poverený policajt vo Veľkom Krtíši z prečinov krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci. Obvinení majú na svedomí viacero vlámačiek do rodinných domov v okrese Veľký Krtíš.

Obvinený 23-ročný Oto z Dolných Plachtiniec sa v priebehu júna v skorých ranných hodinách v Riečkach nad Modrým Kameňom pokúsil vlámať do prístavby pri neobývanom rodinnom dome. Rozbil sklenenú výplň na dverách, ale nič neukradol, lebo ho vyrušil majiteľ domu. Poškodením dverí mu však spôsobil škodu 60 eur.

Dňa 6. októbra po polnoci vošiel v obci Dolné Plachtince na oplotený pozemok a z neuzamknutého rodinného domu ukradol rôzne potraviny. Následne, 12. októbra po polnoci, vošiel do neuzamknutej komory v prístavbe toho istého domu, kde ukradol krovinorez a lupienkovú motorovú pílu, čím majiteľovi spôsobil škodu 482 eur.

Oto spoločne s 18-ročným Radoslavom z V. Krtíša sa 18. októbra okolo polnoci v obci Dolná Strehová vlámali do záhradného domčeka, ktorý sa nachádza v zadnej časti záhrady. Ukradli štyri plechové disky s pneumatikami, dvoje elektrické nožnice, ručný postrekovač, elektrický vysávač na lístie a ďalšie náradie. Majiteľke spôsobili škodu 817 eur.

Ďalší deň, 19. októbra okolo polnoci v Dolnej Strehovej vošiel Oto do neuzamknutej hospodárskej budovy, kde ukradol okružnú pílu, priamočiaru pílu, uhlovú brúsku a ďalšie náradie. Majiteľovi spôsobil škodu 210 eur. Následne sa vlámal do letnej kuchynky pri rodinnom dome v tej istej obci, kde ukradol rôzne elektrické a ručné náradie, čím spôsobil škodu 316 eur.

Spoločne s 19-ročným Václavom, 28-ročným Ľubomírom a 19-ročným Erikom, všetci z V. Krtíša, sa Oto 20. októbra pred polnocou v obci Riečky vlámali do rodinného domu, príslušnej dielne a letnej kuchynky. Ukradli odtiaľ combi sporák, reťazovú pílu, sekeru, vzduchový kompresor a ďalšie veci. Majiteľovi spôsobili škodu 1377 eur.

Obvinený Oto bol v utorok 21. októbra v popoludňajších hodinách zadržaný a umiestnený do policajnej cely. Poverený policajt spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Nasledujúci deň ho sudca okresného súdu vzal do väzby. Ostatní obvinení sú stíhaní na slobode. Za tieto skutky môžu byť potrestaní odňatím slobody až na dva roky.