Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Voľby v okrese Zvolen sú pokojné, v Brezinách riešili hanlivý nápis

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

Incident s hanlivým nápisom rieši polícia.

Zvolen 10. novembra (TASR) - Členovia okresnej volebnej komisie vo Zvolene, ktorí dohliadajú na priebeh komunálnych volieb v okresoch Zvolen, Detva a Krupina, doteraz nezaregistrovali vážnejšie narušenie hlasovania. Jedine v obci Breziny v okrese Zvolen sa ešte dopoludnia objavil na obecnom úrade, kde sa konajú voľby, hanlivý nápis. Tento incident ale rieši polícia.

Podľa pracovníčky organizačného oddelenia Okresného úradu vo Zvolene Aleny Filovej v týchto troch okresoch dnes volia občania v 75 mestách a obciach. "Nevolí sa len v obci Michalová v okrese Zvolen, kde nikto neprejavil záujem kandidovať a v osobitnom okrsku, ktorým je Vojenský výcvikový priestor Lešť. Ten má vlastnú samosprávu," uviedla pre TASR.

Mestom z najväčším počtom okrskov je v tomto regióne Zvolen, kde ich majú 40. Aj najväčší okrsok je v tomto meste, a to ten, ktorý sídli na tamojšom mestskom úrade. Popri približne 1000 zapísaných voličoch je tam ešte ďalších viac ako 1000 ľudí, ktorých úrad eviduje ako bezdomovcov, bez trvalého bydliska.

Filová očakáva, že posledné výsledky volieb z obcí prinesú na okresný úrad do druhej hodiny po polnoci, úplne posledným bude podľa skúseností z minulých volieb zrejme Zvolen, kde sa skompletizované výsledky očakávajú o hodinu neskôr.