Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Gemeri je volebný deň zatiaľ bez problémov

Voliči rozhodujú v komunálnych voľbách. Foto: TASR Radovan Stoklasa

V Rimavskosobotskom okrese volia voliči v 107 obciach, vrátane troch miest – Rimavská Sobota, Hnúšťa a Tisovec.

Rimavská Sobota/Revúca/Rožňava 10. novembra (TASR) – V troch gemerských okresoch Rožňava, Revúca a Rimavská Sobota doteraz okresné volebné komisie nezaznamenali v rámci komunálnych volieb žiadne problémy či nedostatky, ktoré by ovplyvnili priebeh hlasovania. TASR o tom informovali ich zapisovatelia.



"Zatiaľ je všetko v poriadku, nevyskytli sa žiadne problémy. Všetky volebné miestnosti v našom okrese boli otvorené načas a sú stále otvorené," potvrdila zapisovateľka Okresnej volebnej komisie v Rožňave Miroslava Zdechovanová.

V tomto okrese podľa jej slov ľudia volia starostov, primátorov a poslancov v 62 obciach, z čoho sú dve mestá – Rožňava a Dobšiná. V rámci komunálnych volieb bolo zriadených celkovo 88 volebných okrskov. V dvoch obciach, Stratenej a Hrhove, je podľa zapisovateľky počet kandidátov na poslancov nižší než počet miest v obecnom zastupiteľstve, v oboch sa preto budú konať doplňujúce voľby.

Komunálne voľby v ďalších dvoch okresoch, Rimavská Sobota a Revúca, má na starosti Okresná volebná komisia v Rimavskej Sobote. "Nevyskytli sa žiadne problémy a voľby sa začali včas," uviedol jej zapisovateľ Lukáš Kvietok.

V Rimavskosobotskom okrese volia voliči v 107 obciach, vrátane troch miest – Rimavská Sobota, Hnúšťa a Tisovec. Volebných okrskov je 151. V okrese sa nekonajú voľby len v jedinej obci – Dubne, pretože sa v nej nenašiel žiadny kandidát na starostu ani poslanca.

V Revúckom okrese sú voľby v 42 obciach, z ktorých sú tri mestá – Revúca, Jelšava a Tornaľa. Volebných okrskov je 66.