Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

V žiarskom volebnom obvode prebiehajú voľby bez problémov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Členovia komisie kontrolovali počas dňa volebné miestnosti vo všetkých troch okresoch, ktoré do tohto volebného obvodu spadajú.

Žiar nad Hronom 10. novembra (TASR) - Vo volebnom obvode Žiar nad Hronom prebiehajú komunálne voľby pokojne a bez problémov. Zapisovateľka okresnej volebnej komisie v Žiari nad Hronom Helena Najšlová potvrdila, že nezaznamenali žiadne podnety.

Členovia komisie kontrolovali počas dňa volebné miestnosti vo všetkých troch okresoch, ktoré do tohto volebného obvodu spadajú. Podľa Najšlovej nezistili pri kontrolách žiadne nedostatky.



V okresoch Žarnovica, Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica, ktoré spadajú do žiarskeho obvodu, je celkom 68 miest a obcí. Volebné miestnosti sú zriadené väčšinou v obecných úradoch, kultúrnych domoch, školách, ale aj v hoteli či hasičskej zbrojnici.

Najšlová informovala aj o kandidátoch, ktorí sa ešte pred začiatkom volieb v zákonnom stanovenom termíne vzdali kandidatúry. Tieto zmeny sa udiali v obciach Ostrý Grúň, Veľké Pole, Vyhne, Lutila, Vysoká a v Banskej Štiavnici.