Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Zaľúbenci si môžu na sv. Valentína vybrať z niekoľkých podujatí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

O tom, že popularita sviatku sv. Valentína neklesá, svedčí aj množstvo podujatí, ktoré múzeá či kultúrne stánky na tento deň pripravujú.

Banská Štiavnica 13. februára (TASR) - O tom, že popularita sviatku sv. Valentína neklesá, svedčí aj množstvo podujatí, ktoré múzeá či kultúrne stánky na tento deň pripravujú. Aj v regióne Banskej Štiavnice si môžu zaľúbenci vybrať hneď z niekoľkých tematických podujatí.

Na Starom zámku chystajú na sv. Valentína špeciálne prehliadky, a preto bude v sobotu a nedeľu (14. a 15.2.) otvorený aj v podvečerných hodinách. Počas víkendu sa na romanticky vyzdobenom zámku odohrajú štyri 45-minútové prehliadky s krátkymi dramatizáciami na motívy tajuplnej povesti Kráska a červený rytier, pričom vstupy budú o 16.00, 17.00, 18.00 a 19.00 h. Organizátori pre návštevníkov pripravili aj ďalšie prekvapenie, a to zlosovateľné vstupenky.

Na divadelnú komédiu Láááska pozýva na sv. Valentína Divadlo Pivovaru ERB v Banskej Štiavnici. Marek Majeský, Martin Mňahončák a Lenka Barilíková stvárnia neuveriteľný vzťahový trojuholník, v ktorom sa príde na to, že kvôli láske sa oplatí zostať nažive.

Prežiť romantické chvíle počas sviatku sv. Valentína pozýva aj Múzeum vo Svätom Antone. V sobotu sa môžu návštevníci tešiť na niekoľko prekvapení. "Budeme variť a podávať lásky čaj, pre odvážnejších aj lásky čaj turbo. Pre každého návštevníka bude pripravená i sladká valentínka," uviedla Jana Slaná z múzea s tým, že zaľúbenci sa budú môcť odfotografovať aj pod slávobránou.

V Žiari nad Hronom pozýva Mestské kultúrne centrum (MsKC) na príjemne strávený valentínsky večer s Ľubomírom Feldekom a jeho dcérou - šansoniérkou Katkou Feldekovou s klavírnym sprievodom Richarda Šimurku. Začiatok podujatia je o 19.00 h v kaviarni U Shakespeara v MsKC.