Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Prevádzku nového zberného dvora v Banskej Štiavnici spustia v marci

Ilustračné foto, Banská Štiavnica Foto: Jaroslav

V areáli bolo vytvorené aj nové Stredisko separovaného zberu. Súčasťou projektu bolo aj vybudovanie uzamykateľných stojísk v celom meste.

Banská Štiavnica 8. februára (TASR) - V Banskej Štiavnici tento týždeň oficiálne otvorili nový zberný dvor na Antolskej ulici. Mesto ho vybudovalo v rámci projektu Zavedenie efektívneho systému separovaného zberu odpadov v meste Banská Štiavnica, na ktorý sa mu podarilo získať nenávratný finančný príspevok.

Ako mesto informuje na svojej internetovej stránke, poloha nového zberného dvora je situovaná v juhovýchodnej časti areálu bývalej výrobne autobatérií, ktorý bol odkúpený od firmy Akutrade, s. r. o., a nachádza sa na juhovýchodnom okraji mesta smerom na obec Svätý Anton. V súčasnej dobe prebieha prechodné obdobie prevádzkovania, trvalá prevádzka bude spustená 1. marca.

Prevádzkovateľom nového zberného dvora sú Technické služby, m. p., Banská Štiavnica. V areáli bolo vytvorené aj nové Stredisko separovaného zberu. Súčasťou projektu bolo aj vybudovanie uzamykateľných stojísk v celom meste.