Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Primátorom v Žiari nad Hronom chcú byť dvaja uchádzači

Foto: Ilustračné foto: TASR

Záujem ako nezávislá kandidovať má bývalá prednostka žiarskeho mestského úradu Mariana Páleníková a súčasný primátor Peter Antal za koalíciu politických strán Most-Híd, Smer-SD a SNS.

Žiar nad Hronom 12. septembra (TASR) - O kreslo primátora Žiaru nad Hronom majú záujem dvaja kandidáti. Ako potvrdila zapisovateľka mestskej volebnej komisie Ivana Martincová Škriniarová, jeden kandidát je nezávislý, druhý vstúpi do boja o primátorské kreslo s podporou strán Most-Híd, Smer-SD a SNS.

V Žiari nad Hronom už ohlásila záujem ako nezávislá kandidovať bývalá prednostka žiarskeho mestského úradu Mariana Páleníková a súčasný primátor Peter Antal za koalíciu politických strán Most-Híd, Smer-SD a SNS. Podporu mu vyjadrilo aj hnutie Sme rodina-Boris Kollár.

O miesto v 19-člennom mestskom zastupiteľstve má záujem 37 kandidátov. Kandidátne listiny pre voľby poslancov podala Komunistická strana Slovenska, Kotleba – ĽSNS, koalícia Sloboda a Solidarita, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO), Kresťanskodemokratické hnutie, ďalej SNS, Sme rodina – Boris Kollár, Smer-SD a Strana rómskej koalície – SRK.

Menný zoznam kandidátov bude zverejnený až po zaregistrovaní kandidátov mestskou volebnou komisiou v Žiari nad Hronom.