Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Situácia v regióne Žiaru nad Hronom je pokojná

Problém zaznamenali len v Kopernici.

Žiar nad Hronom 11. septembra (TASR) - Aj napriek výstrahám meteorológov pred možným vznikom povodní z pretrvávajúceho dažďa je situácia v regióne Žiaru nad Hronom viac-menej pokojná. Väčší problém zaznamenali len v obci Kopernica neďaleko Kremnice, kde bol v stredu (10.9.) neskoro večer vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity.

Dôvodom bolo vyliatie miestneho potoka zo svojho koryta. Podľa Jaroslava Holzera z odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiari nad Hronom je však už situácia v Kopernici pokojná. "Voda sa dostala naspäť do koryta rieky. V obci robia zabezpečovacie práce," podotkol.

"Dve tretiny potoka máme v obci zregulované, jednu tretinu nie a tá nám vždy robí problémy, keď príde väčšia voda. Tam je to koryto plytšie," zhodnotil situáciu starosta Kopernice Rastislav Slanina. Ak sa počasie nezhorší, druhý stupeň povodňovej aktivity odvolajú v piatok na obed.

"Zatiaľ iné problémy nemáme hlásené. Obvolali sme najrizikovejšie obce, ako sú Lovča, Dolná Trnávka, Lutila, Sklené Teplice a Kremnické Bane," dodal Holzer s tým, že ani tu zatiaľ problémy nemajú.