Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Na trhoch v Župkove predávali aj žiaci. Peniaze venujú na onkológiu

Na snímke stánky na vianočných trhoch v Župkove 17. decembra 2016. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Vo viac ako desiatke predajných stánkov nájdu návštevníci vianočné ozdoby, rôzne dekorácie, ale aj domáce zákusky, pagáče, klobásy, domáci chlieb.

Župkov 17. decembra (TASR) - Živým betlehemom a vianočným koncertom v kostole vyvrcholia dnešné Vianočné trhy, ktoré organizujú v Župkove (okres Žarnovica). Podujatie, ktoré prilákalo množstvo miestnych, ale aj ľudí z okolitých dedín, má aj charitatívny rozmer.

"Je to 3. ročník. Z roka na rok nám pribúdajú stánky a čo je potešiteľné, že 90 percent predajcov sú naši domáci obyvatelia alebo ľudia z blízkeho okolia. Máme tu jediného hosťa, a to chránenú dielňu z blízkosti Partizánskeho," priblížil starosta Župkova Ján Tomáš.

Vo viac ako desiatke predajných stánkov nájdu návštevníci vianočné ozdoby, rôzne dekorácie, ale aj domáce zákusky, pagáče, klobásy, domáci chlieb. Na zahriatie nalievajú vianočný punč či varené víno. "Ľudia tu nájdu všetko, čo dedina prináša," dodal starosta, ktorý odporúča najmä vianočnú kapustnicu a chutný punč.

Svoje výrobky na trhoch predávajú aj deti z miestnej základnej školy. Výťažok z predaja chcú darovať na detskú onkológiu v Banskej Bystrici.

Súčasťou trhov je aj program, v ktorom sa s vianočnými koledami predstavia deti z materskej školy a so živým betlehemom zase deti zo základnej školy. Podujatie vyvrcholí vianočným koncertom skupiny Duet v Kostole Nanebovzatej Panny Márie v Župkove.

Na snímke stánok na vianočných trhoch v Župkove 17. decembra 2016.
Foto: TASR/Jana Vodnáková