Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Do okresnej súťaže ochranárik čísla 112 sa zapojilo 19 škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR

Vyhodnotenie a odovzdanie cien sa uskutočnilo v piatok v sídle Okresného úradu vo Zvolene.

Zvolen 1. decembra (TASR) - Celkom 117 výtvarných prác z 19 materských, základných a špeciálnych škôl z okresu Zvolen, hodnotila porota v rámci regionálnej súťaže Ochranárik čísla tiesňového volania 112 a civilnej ochrany. Vyhodnotenie a odovzdanie cien sa uskutočnilo v piatok v sídle Okresného úradu vo Zvolene.

Ako pre TASR povedala Mária Jakubová z odboru krízového riadenia na Okresnom úrade vo Zvolene, súťažilo sa v štyroch kategóriách a v každej boli ocenené tri najlepšie práce. "Do národného kola postupujú ale len tí najlepší," pripomenula. Hodnotiť práce však budú môcť ešte aj laici a to prostredníctvom facebookovej stránky civilnej ochrany.

Téma vyhlásená na tento rok bola Akú záchrannú techniku som videl zasahovať a ako by som pomohol ja. "Cieľom celého podujatia bolo, aby deti vedeli, čo je to číslo 112. Tohtoročná téma výtvarnej súťaže bola podnetom na to, aby deti zobrazili to, čo sa v škole naučili a ako by aj vedeli toto číslo používať," povedal pre TASR vedúci odboru krízového riadenia na Okresnom úrade vo Zvolene Ján Mrocek.

Podujatie bolo súčasťou Národného dňa 112, ktorý je zameraný na neustále zvyšovanie povedomia verejnosti o účelnom využívaní jednotného čísla tiesňového volania 112 a znížení počtu neoprávnených volaní. Spojené so súťažou sa konalo aj na ďalších zhruba 60 miestach na Slovensku.