Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Na konferencii o zdravotnej starostlivosti bolo vyše 150 zdravotníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemocnica Zvolen poskytuje starostlivosť v regióne, ktorý má takmer 150.000 obyvateľov. Spádovou oblasťou pre všetky typy poskytovanej starostlivosti sú hlavne okresy Zvolen, Detva a Krupina.

Zvolen 16. mája (TASR) - Kvalitná zdravotná starostlivosť - záruka spokojnosti hospitalizovaného pacienta bola témou III. celoslovenskej vedeckej konferencie, ktorú v uplynulých dňoch pripravila Nemocnica Zvolen.

„Tohtoročná téma bola zameraná predovšetkým na manažment liečby detského pacienta,“ uviedol riaditeľ zvolenskej nemocnice Ján Belanský. „Kvalitná zdravotná starostlivosť o pacienta a zvlášť o pediatrického pacienta si vyžaduje podnety v zavádzaní nových diagnostických a liečebných postupov, modernizáciu v technologickom vybavení a rozvoj spolupráce vo všetkých oblastiach zdravotnej starostlivosti. Naším cieľom bolo spojiť ľudí pracujúcich v tejto oblasti a umožniť im diskutovať o výsledkoch ich práce,“ doplnil.

Konferencia priniesla odborné prednášky pre viac ako 150 účastníkov. „Prezentácie, ktoré ponúkli oddelenia našej nemocnice vyplývali zo skúseností prezentujúcich. Samozrejme, mimoriadne dôležité sú pre nás aj externé skúsenosti našich kolegov z iných slovenských nemocníc,“ pripomenula členka organizačného výboru Jana Krokošová.

Nemocnica Zvolen poskytuje zdravotnú starostlivosť v regióne, ktorý má takmer 150.000 obyvateľov. Spádovou oblasťou pre všetky typy poskytovanej zdravotnej starostlivosti sú hlavne okresy Zvolen, Detva a Krupina.