Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Nemocnica vo Zvolene bude na Štedrý deň podávať tradičné jedlá

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Do služby vo zvolenskej a krupinskej nemocnici nastúpi na Štedrý deň dovedna 54 zdravotníkov.

Zvolen 21. decembra (TASR) - Nemocnica Zvolen bude počas večere na Štedrý deň podávať tradičné slovenské jedlá. Pacientov, ktorí zo zdravotných dôvodov nemôžu tráviť sviatky doma a tých bez predpísanej diéty, čaká kapustnica a typické slovenské opekance. TASR o tom informovala Alžbeta Sivá, hovorkyňa spoločnosti AGEL SK, ktorá spravuje zvolenskú nemocnicu.

"Počas najkrajších sviatkov v roku počet pacientov v nemocnici klesá. Všetci seniori z geriatrického oddelenia strávia vianočné sviatky doma, v kruhu svojej rodiny. Ostatné oddelenia ale fungujú v štandardnom režime," uviedla.

Podľa nej na Štedrý deň do služby vo zvolenskej a krupinskej nemocnici nastúpi dovedna 54 zdravotníkov. "Všetky oddelenia zabezpečujú službukonajúci lekári, ktorí prihliadajú na to, aby Vianoce v nemocnici aspoň sčasti pripomínali tie, ktoré poznajú pacienti z domáceho prostredia," zdôraznila.

Ako dodala, vianočné sviatky sa nezaobídu bez úrazov či nečakaných situácií. V takom prípade pacienti nájdu prvú pomoc ako v bežný deň na centrálnom príjme nemocnice. Počas Vianoc sa zdravotníci najčastejšie stretávajú na urgentných príjmoch so zlomeninami a brušnými príhodami.