Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

O post primátora Zvolena zabojuje aj bývalý kriminalista M. Snopko

Na snímke nezávislý kandidát na primátora Matej Snopko, ktorého vo Zvolene predstavila iniciatíva "Zvolen pre ľudí " 30.augusta 2018. Foto: TASR/Lenka Krošláková

Svoju nezávislú kandidatúru ohlásil vo štvrtok 30. augusta na zvolenskom námestí spolu s ďalšími adeptmi na poslanecké miesta z iniciatívy Zvolen pre ľudí.

Zvolen 30. augusta (TASR) - Bývalý kriminalista, dnes mediálny poradca a publicista Matej Snopko (narodený v roku 1964) chce opäť po štyroch rokoch zabojovať o post primátora mesta Zvolen. Svoju nezávislú kandidatúru ohlásil vo štvrtok 30. augusta na zvolenskom námestí spolu s ďalšími adeptmi na poslanecké miesta z iniciatívy Zvolen pre ľudí.

„Tézy môjho volebného programu budeme podrobne každý týždeň zverejňovať. Medzi naše priority patrí presadenie severného obchvatu mesta R2, vybudovanie 50-metrovej krytej plavárne, efektívne využitie mestskej hromadnej dopravy, riadna údržba ciest a verejných priestranstiev v meste počas zimy i leta, získanie domu kultúry železníc do vlastníctva mesta, znovu sprevádzkovanie kúpaliska Neresnica a vybudovanie Barín podľa predstáv občanov a nie podľa predstáv developerov,“ uviedol.

Snopko si volebnú kampaň financuje z vlastných zdrojov. Má založený transparentný účet, na ktorý vkladá 10.000 eur. Zároveň prijíma finančné príspevky ľudí, ktorí ho podporujú.

Vo Zvolene už ohlásili záujem uchádzať sa o post hlavy mesta doterajšia primátorka Lenka Balkovičová, bývalý primátor Miroslav Kusein a aktuálny riaditeľ Letiska Sliač Roland Schaller. Všetci chcú kandidovať ako nezávislí.