Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo Zvolene divadelnú sezónu otvorí galavečer Motýľ

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského. Foto: Facebook Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Počas slávnostného galaveera odovzdajú ocenenia pre najpopulárnejšieho herca, herečku a inscenáciu v uplynulej divadelnej sezóne.

Zvolen 25. augusta (TASR/Teraz.sk) - Galavečer Motýľ už tradične otvorí v piatok 8. septembra novú, v poradí už 69. sezónu v Divadle Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) vo Zvolene. Odovzdajú na ňom ocenenia pre najpopulárnejšieho herca, herečku a inscenáciu v uplynulej divadelnej sezóne.

Ako pre TASR uviedla dramaturgička divadla Uršuľa Turčanová, minulý rok sa víťazmi stali Barbora Špániková, Richard Sanitra a inscenácia Lekárske tajomstvo v réžii Martina Kákoša.

"Do motýlej ankety prišlo tento rok 570 platných lístkov," pripomenula. Nominovaní boli Iveta Marcineková, Svetlana Sarvašová a Dominika Výrostek Misárová a tiež Michal Ďuriš, Richard Sanitra a Štefan Šafárik, z inscenácií Charleyho teta (v réžii Martina Kákoša), Lekárske tajomstvo (v réžii Martina Kákoša) a Skrotenie zlej ženy (v réžii Stanislava Slováka).

Ako Turčanová ďalej uviedla, divákov a hostí, ktorí prijmú pozvanie na otvorenie 69. divadelnej sezóny, čaká svieži večer v znamení motýlej ľahkosti a jemného dotyku múz, okorenený humorom a piesňami. DJGT navyše udelí Cenu Čestný Motýľ DJGT a Cenu Putovný dobrý Motýľ DJGT. Vecné ceny dostanú tiež vyžrebovaní diváci, ktorí sa do ankety zapojili.

Zvolenské divadlo pozýva v septembri aj na ďalšie večery. Okrem predstavení z repertoáru DJGT sa 27. septembra uskutoční prvá premiéra v sezóne - slovenská dráma Mila Urbana Beta, kde si? Režisérom je Matúš Oľha.