Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolen zaplatil doteraz za zimnú údržbu 16.500 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Zimná údržba tam trvá do 15. marca.


Zvolen 16. januára (TASR) - Zvolenská radnica zaplatila doteraz za zimnú údržbu v meste 16.500 eur. Zimná údržba tam trvá od 15. novembra 2015 do 15. marca 2016.

"Tento rok sme na túto činnosť vyčlenili 82.500 eur," uviedla pre TASR referentka pre styk s verejnosťou na Mestskom úrade vo Zvolene Eva Ježovičová. Výdavky spojené s údržbou na konci minulého roka sú už hradené z rozpočtu na rok 2016.

Minulý rok bola položka zimná údržba spojená s letnou a mesto na to vyčlenilo spolu 441.700 eur. Pre dobré poveternostné podmienky však boli nakoniec uhradené úkony len v čiastke 133.865,42 eura.

Zimnú údržbu v meste s výnimkou historického centra má na starosti Vahokad, s.r.o., Dobrá Niva. Firma vykonáva predovšetkým solenie cestných komunikácií a v prípade potreby aj odhŕňanie snehu.

Podľa Ježovičovej na zimnú údržbu je vyhradených menej financií aj preto, lebo ide o kratšie obdobie a aj úkonov je menej ako pri letnej údržbe. "Skúsenosti z minulých rokov tiež hovoria, že zimy sú miernejšie, aj keď každý rok je, samozrejme, iný," poznamenala. "V prípade, že by nás zastihla výrazne dlhšia a chladnejšia zima, nie je problém prispôsobiť tomu aj prostriedky na zimnú údržbu," dodala.