Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Košice v prvom zápase štvrťfinále doma prehrali s Benátkami

Na snímke s loptou hráčka Good Angels Košice Anna Jurčenková, vpravo hráčka Reyer Benátky Marie Ružičková, vľavo jej spoluhráčka Valeria De Prettová v 1. zápase druhého kola vyraďovacej fázy EP FIBA v basketbale žien Good Angels Košice - Reyer Benátky 25. januára 2018 v Košiciach. Foto: FOTO TASR / František Iván

Odveta je na programe v stredu 31. januára v Benátkach.

Košice 25. januára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice prehrali v prvom zápase 2. kola vyraďovacej fázy Európskeho pohára FIBA na domácej palubovke s Reyer Benátky 68:89. Taliansky tím presvedčivým víťazstvom potvrdil výbornú formu v EP FIBA a vytvoril si výhodnú východiskovú pozíciu pred odvetou.

Tá je na programe v stredu 31. januára v Benátkach. Víťaz tohto dvojzápasu postúpi do štvrťfinále, v ktorom sa k štyrom najlepším tímom EP FIBA pridajú aj štyri družstvá z Euroligy.

Košičanky sa museli zaobísť bez Zuzany Žirkovej, ktorá v zápase chýbala pre zranenie. Hráčky talianskeho družstva ešte v tohtosezónnej edícii EP FIBA neprehrali ani jeden zápas a už úvodná štvrtina ukázala prečo. Pomerne rýchlo zaznamenali štyri trojky a Košičankám postupne odskočili na čoraz väčší rozdiel. Ich ofenzívna aktivita v prvej štvrtine robila domácim problémy a Benátky už po prvej desaťminútovke prekonali 30-bodovú hranicu.



Aj druhá štvrtina bola v réžii Benátok, no Košičanky pozornejšou hrou spomalili narastanie bodového manka. Výsledkom bolo skóre 30:49, ktoré dokumentovalo rozdiel v hre oboch tímov.

Presvedčivý náskok dodával hráčkam Benátok istotu a tie v ofenzíve naďalej nápadito kombinovali. Košičanky postupne zlepšili hru na oboch stranách ihriska, čoho výsledkom bolo skóre 25:23 v tretej štvrtine. Záverečná časť však bola opäť v réžii Benátok. Hostky napokon natiahli svoj náskok na presvedčivých 21 bodov.

1. štvrťfinále EP FIBA:

Good Angels Košice - Reyer Benátky 68:89 (30:49)

zostava a body Good Angels: Morrisová 15, Bálintová 13, Petersová 10, Jurčenková 9, Páleníková 3 (Sverrisdóttir 8, Stehlíková 5, Šarauskaitéová 4, Deptová 1), najviac bodov Reyer Benátky: Williamsová 21, Walkerová 19, Carangelová 16, Růžičková 13. Rozhodovali: Karakatsounis (Gréc.), Karabilecen (Tur.), Tomičová (Chorv.), TH: 19/13 - 20/13, trojky: 5 - 8, os. chyby: 18:18, štvrtiny: 17:32, 13:17, 25:22, 13:18, 2000 divákov.

Hlasy po zápase:

Peter Jankovič, tréner Good Angels: "Vstup do zápasu sme nemali dobrý. Rozhodla už prvá štvrtina, ktorú sme prehrali o 15 bodov. Nevedeli sme sa ľahko presadiť, urobili sme veľa chýb."




Anna Jurčenková, pivotka Good Angels: "Dovolili sme im otvorené strely, ktoré ony premieňajú. Išli na nás ako uragán. Predviedli aj veľké srdce a bojovnosť. Prehrať doma o 20 bodov je naozaj veľa."



Barbora Bálintová, rozohrávačka Good Angels: "Chceli sme vyhrať aspoň o bod. Ony však hrali lepšie, viac chceli a boli aj agresívnejšie. Svoje strely premieňali s vysokou úspešnosťou. Hralo sa nám naozaj ťažko."



Marie Růžičková, pivotka Reyer Benátky: "Tieto zápasy netrvajú 40 minút, ale 80, takže tak, ako dnes prehrali Košice, môžeme doma prehrať aj my. Boli sme dobre pripravené a darila sa nám streľba. Košičanky majú dobrý tím, ktorý v odvete nemôžeme podceniť."