Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Satoranský priznal, že Čechom proti Austrálii chýbali sily

Tomáš Satoranský, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Česi držali nerozhodný stav až do polovice tretej štvrtiny, no napokon podľahli súperovi 70:82.

Šanghaj 11. septembra (TASR) - Nečakane úspešná púť basketbalistov Česka na MS v Číne sa skončila až vo štvrťfinále. Nad sily zverencov Ronena Ginzburga bolo skúsené mužstvo Austrálie v zostave so štyrmi šampiónmi NBA. Patty Mills a Aaron Baynes oslavovali triumf v najkvalitnejšej súťaži spoločne v roku 2014 v drese San Antonia. O rok neskôr sa tešil s Golden State Andrew Bogut a v ďalšej sezóne po boku LeBrona Jamesa v Clevelande aj Matthew Dellavedova.

Česi držali nerozhodný stav až do polovice tretej štvrtiny, no napokon podľahli súperovi 70:82. "Odohrali sme dva rozdielne polčasy. V prvom sme zahrali dobre v obrane, no zle v útoku. V druhom sa nám strelecky darilo, no v defenzíve sme odišli," zhodnotil duel líder českej reprezentácie Tomáš Satoranský pre Českú televíziu. "Myslím si, že nám trochu chýbali sily. Snažili sme sa, no Austrália ukázala, že je výborný tím. Patty Mills bol skvelý tak, ako celý turnaj. Dával ťažké strely, veď to je aj jeho hra," dodal najlepšie platený český športovec Satoranský.

Najproduktívnejším strelcom Čechov bol s 21 bodmi pivot Patrik Auda, hoci musel zvádzať ťažké súboje s Bogutom i Baynesom. "Vedel som, že to bude náročné. Austrália má viacero skvelých podkošových hráčov. Bol to hrateľný zápas, podarilo sa nám s nimi držať krok. Lenže nemajú postavený útok na jednej osobnosti. Dobre si nahrávali, premieňali otvorené strely. Navyše hrali také to ich ragby, bolo to ťažké," zhodnotil.

Na šampionáte boli pre európske reprezentácie k dispozícii dve miestenky na olympiádu v Tokiu. Tie si už postupom do semifinále vybojovali Španieli a Francúzi. Česi tak budú hrať v skupine o 5. - 8. miesto už iba o vylepšenie historickej bilancie. Československá reprezentácia obsadila najlepšie 6. miesto na MS 1970 v Juhoslávii. "Stále máme o čo hrať. Proti Poľsku sa vždy dokážeme vyhecovať, musí nás to namotivovať," vyzval pred štvrtkovým duelom Satoranský. Česi budú môcť o Tokio ešte zabojovať v júli 2020 v dodatkovej olympijskej kvalifikácii.