Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalové Komárno získalo Hliváka a Deliča

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tridsaťštyriročný Delič sa na Slovensko vrátil po štyroch rokoch, v sezóne 2010/11 obliekal dres Handlovej, o dva roky neskôr hral za Inter Bratislava, s ktorým získal majstrovský titul.

Komárno 9. júla (TASR) - Basketbalový klub MBK Rieker Com-Therm Komárno získal do svojich služieb slovenského reprezentačného rozohrávača Dalibora Hliváka a chorvátskeho pivota Nenada Deliča. Informoval o tom portál basketliga.sk.

O služby 23-ročného Hliváka bol po uplynulej sezóne veľký záujem, v hre bolo šesť klubov a nevylučovalo sa ani zotrvanie v Karlovke. V predchádzajúcom ročníku SBL zasiahol do 38 zápasov, v ktorých mal priemerne 13,6 bodu, 2,8 doskoku, 4,1 asistencie a 1,2 zisku na duel. Tieto čísla mu vyniesli ocenenie "Peak Najlepší mladý hráč základnej časti Eurovia SBL" za sezónu 2017/2018.

Tridsaťštyriročný Delič sa na Slovensko vrátil po štyroch rokoch, v sezóne 2010/11 obliekal dres Handlovej, o dva roky neskôr hral za Inter Bratislava, s ktorým získal majstrovský titul. Uplynulý ročník začal v macedónskom Karpol Sokoli 2000 Skopje. V lige mal priemer 11,8 bodu, 5,0 doskoku a 1,5 asistencie na zápas, spolu päť štartov pridal v Európskom pohári FIBA a Lige majstrov. Sezónu dokončil v tuniskom Étoile Sportive du Sahel, kde získal striebro.