Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Ristanovič skončil na lavičke basketbalistov Nitry: Kto ho nahradil?

Na snímke tréner Dragan Ristanovič. Foto: TASR – Oliver Ondráš

Ristanovič v Nitre skončil po stretnutí 22. kola, v ktorom jeho zverenci prehrali s Komárnom 57:93.

Nitra 5. januára (TASR) - Na vlastnú žiadosť opustil lavičku basketbalového klubu MBK SPU Nitra srbský tréner Dragan Ristanovič. Staronovým trénerom účastníka Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa stal Ľubomír Urban.

Ristanovič v Nitre skončil po stretnutí 22. kola, v ktorom jeho zverenci prehrali s Komárnom 57:93. Pre "corgoňov" to bola už desiata prehra za sebou, s dvoma víťazstvami a 18 prehrami aktuálne okupujú posledné miesto tabuľky. "Chcel by som sa Nitre poďakovať, bol to môj posledný zápas v tomto pôsobisku," vyjadril sa po zápase Ristanovič.

Po viac ako ročnej pauze opäť na lavičku zasadol Ľubomír Urban. Väčšina jeho trénerskej kariéry je spätá práve s pôsobením v Nitre. V klube pracoval s krátkou prestávkou od roku 2003 až do konca sezóny 2014/15. Počas tohto obdobia získal s tímom dvakrát majstrovský titul (2005, 2009) a raz triumfoval v Slovenskom pohári. Urban si odbije obnovenú trénerskú premiéru v sobotňajšom stretnutí 23. kola Eurovia SBL, Nitrania privítajú na domácej palubovke basketbalistov Karlovky.