Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Basketbal

Slovenské basketbalistky odštartovali ďalšiu fázu prípravy

Z tlačovej konferencie pred začiatkom prípravy ženskej basketbalovej reprezentácie na ME 2015. Na snímke tréner Maroš Kováčik. Piešťany, 27. apríla 2015. Foto: TASR - Michal Svítok

Druhé sústredenie Sloveniek v Bratislave vyvrcholí dvoma prípravnými zápasmi proti ukrajinskej reprezentácii na Pasienkoch.

Bratislava 19. mája (TASR) - Slovenská basketbalová reprezentácia žien sa v utorok stretla na zraze v Bratislave pred ďalšou fázou prípravy na júnové majstrovstvá Európy (11.-28. júna). Tréner Maroš Kováčik mal k dispozícii 14 hráčok a k tímu sa opäť pripojila aj Zuzana Žirková, ktorú však stále trápia zdravotné problémy.

"Oproti kádru, ktorý bol na turnaji vo Francúzsku, opustila tím Mária Felixová. Vyšetrenia ukázali, že má roztrhnutý väz v členku a pre jej ďalšiu kariéru je nutná operácia. Spolu s družstvom je opäť Tereza Páleníková, ktorá bola doposiaľ mimo pre študijné povinnosti," povedal pre TASR manažér reprezentačného družstva Roman Adamčík.

Druhé sústredenie Sloveniek v Bratislave vyvrcholí dvoma prípravnými zápasmi proti ukrajinskej reprezentácii na Pasienkoch v termínoch 22. a 23. mája zhodne o 18.00 h. "Okrem týchto stretnutí budú mať dievčatá najbližšie dni dokopy päť tréningových jednotiek a v Bratislave zotrváme do pondelka 25. mája," dodal Adamčík.

Kováčikove zverenky absolvovali v doterajšom priebehu prípravy štvordňové rekondičné sústredenie vrátane procedúr v Piešťanoch a sedemdňové kondično-herné sústredenie v Lučenci. Následne sa pripravovali v Bratislave, odkiaľ minulý týždeň zamierili na medzinárodný prípravný turnaj do Francúzska. V silnej konkurencii sa však víťazne nenaladili ani raz, keď na úvod najskôr podľahli Srbkám (53:85), potom Britkám (51:60) a na záver aj domácim Francúzkam (55:74).

Predbežná nominácia SR na prípravné zápasy proti Ukrajine:
rozohrávačky - Zuzana Žirková, Barbora Bálintová (obe Good Angels Košice), Zuzana Lázárová (MBK Ružomberok)
krídla - Angelika Slamová (ŠBK Šamorín), Martina Kiššová (Good Angels Košice), Dominika Baburová (MBK Ružomberok), Terézia Páleníková, Marta Páleníková (obe Piešťanské Čajky), Katarína Tetemondová (BK IMOS Brno/ČR)
pivotky - Beáta Janoščíková, Žofia Hruščáková (Good Angels Košice), Lucia Krč-Turbová (Piešťanské Čajky), Anna Jurčenková (TSV 1880 Wasserburg/Nem.), Romana Vyňuchalová (ŠBK Šamorín)