Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Clippers získali na post rozohrávača Teodošiča

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Jeden z najlepších európskych tvorcov hry pôsobil v CSKA Moskva od roku 2011, za ten čas získal päť titulov v nadnárodnej VTB lige a na svojom konte má aj jeden triumf v Eurolige.

Los Angeles 6. júla (TASR) - Zámorský basketbalový klub NBA Los Angeles Clippers podpísal dvojročný kontrakt s 30-ročným srbským rozohrávačom Milošom Teodošičom.

Jeden z najlepších európskych tvorcov hry pôsobil v CSKA Moskva od roku 2011, za ten čas získal päť titulov v nadnárodnej VTB lige a na svojom konte má aj jeden triumf v Eurolige. V roku 2010 ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča Euroligy. Teodošič odolával dlhšiu dobu finančne lukratívnym ponukám zo zámoria, no napokon sa vo veku 30 rokov rozhodol okúsiť najlepšiu basketbalovú súťaž sveta.

O jeho služby mali záujem aj Chicago Bulls i Sacramento Kings, ale napokon prikývol na ponuku Clippers. Teodošič bol dokonca ochotný zaplatiť nákladné vykúpenie z kontraktu v ruskom klube. Podľa informácií televízie ESPN by si mal zarobiť počas dvoch rokov 12,3 milióna amerických dolárov. Do tímu prichádza nahradiť Chrisa Paula, ktorý sa rozhodol posilniť konkurenčný Houston Rockets.