Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Basketbal

Na prípravný basketbalový kemp nominoval Suja 15 hráčok

Tréner Juraj Suja Foto: TASR/Dušan Hein

Na reprezentantky čaká v priebehu mesiaca celkovo šesť prípravných zápasov.

Bratislava 3. mája (TASR) - Nový tréner ženskej basketbalovej reprezentácie SR Juraj Suja nominoval 15 hráčok na kemp, ktorým odštartujú spoločnú prípravu na kvalifikáciu ME 2021. Spoločný program rozdelený do viacerých bolov odštartuje 27. mája v Ružomberku a jeho súčasťou bude aj šesť prípravných zápasov. Informovala o tom stránka slovakbasket.sk.

"V tejto pätnástke je jadro tímu, s ktorým rátame neskôr v kvalifikácii ME 2021. Do úvahy však prichádzajú ešte aj iné dievčatá, ktoré majú napríklad v súčasnosti zdravotné problémy, alebo im termín blížiaceho sa bloku prípravy nevyhovoval,“ uviedol Juraj Suja pre slovakbasket.sk.

Na reprezentantky čaká v priebehu mesiaca celkovo šesť prípravných zápasov. V Ružomberku nastúpia 8. a 9. júna proti Srbsku. Pred ďalším blokom spoločnej prípravy sa stretnú 11. júna v Piešťanoch, odkiaľ vycestujú na dva zápasy v Slovinsku (14. a 15. júna). V závere letnej prípravy nastúpia 21. a 22. júna v Piešťanoch proti Chorvátsku.

Nominácia basketbalistiek SR na spoločnú prípravu v Ružomberku (od 27. mája):

Barbora Bálintová (Arka Gdyňa/Poľ.), Nikola Dudášová (Žabiny Brno/ČR), Angelika Slamová (ASC Sepsi Sfantu Gheorge/Rum.), Laura Horvátová (ŠBK Šamorín), Terézia Páleníková (1KS Šleza Vroclav/Poľ.), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Angelika Theinerová (BLK Slavia Praha/ČR), Michaela Balážová, Dominika Drobná (obe Young Angels Košice), Sabína Oroszová (KP Brno/ČR), Žofia Hruščáková (Flammes Carolo Basket Charleville-Mezieres/Franc.), Mária Felixová (Basket Lulea/Švéd.), Ivana Jakubcová(Piešťanské Čajky), Beáta Janoščíková (MBK Ružomberok), Michaela Raková (Meccanica Nova Vigarano/Tal.)

Realizačný tím:

Hlavný tréner: Juraj Suja, asistent trénera: Peter Jankovič, manažér tímu: Tomáš Horký, lekár: Ján Meszároš, fyzioterapeutka: Alžbeta Dutková