Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Najlepšou basketbalistkou Európy sa stala Španielka Alba Torrensová

na archívnej snímke hráčka Slovenska Lucia Kupčíková (druhá zľava) a hráčka Španielska Alba Torrensová počas prvého osemfinálového zápasu E- skupiny na majstrovstvách Európy v basketbale žien medzi Slovenskom a Španielskom vo francúzskom meste Lille 20. júna 2013. Foto: TASR/Michal Svítok

Torrensová získala s Galatasarayom Istanbul titul v Európskej lige a na svetovom šampionáte sa so Španielskom prebojovala až do finále.

Bratislava 26. januára (TASR) - Po druhý raz v kariére sa z titulu najlepšej basketbalistky Európy teší Alba Torrensová. Dvadsaťpäťročná Španielka zopakovala svoj úspech z roku 2011.

"Minulý rok bola jednou z elitných basketbalistiek," citoval internetový portál fibaeurope.com slová prezidenta Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) Turgaya Demirela. Torrensová získala s Galatasarayom Istanbul titul v Európskej lige a na svetovom šampionáte sa so Španielskom prebojovala až do finále.

Za hráčkou Jekaterinburgu skončila ďalšia Španielka Sancho Lyttleová z Galatasaray Istanbul, tretie miesto patrí Ane Dabovičovej zo Srbska (Ormanspor).



anketa FIBA Europe:

1. Alba Torrensová (Šp./Jekaterinburg) 340 hlasov expertov/8971 hlasov fanúšikov

2. Sancho Lyttleová (Šp./Galatasaray) 218/8522

3. Ana Dabovičová (Srb./Ormanspor) 123/9535

4. Sandrine Grudaová (Fr./Jekaterinburg) 137/4447

5. Isil Albenová (Tur./Kursk) 41/17.834