Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Takéto zmeny a prestupy priniesla NBA: Podpíše sa aj rekordná zmluva

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Brazílsky pivot Nene predĺžil zmluvu s Houstonom. Utah získal z Minnesoty Rubia výmenou za výber v 1. kole draftu. Curry zase mieri do Golden State.

Oakland 1. júla (TASR) - Úradujúci šampión zámorskej basketbalovej NBA Golden State Warriors ponúkol rekordný kontrakt Stephenovi Currymu. Dvadsaťdeväťročný rozohrávač sa s vedením klubu dohodol na znení novej päťročnej zmluvy v hodnote 176 miliónov eur (201 mil. dolárov), vďaka ktorej sa ťahúň Warriors stane najlepšie plateným hráčom zámorskej profiligy. K jej podpisu by malo prísť 6. júla, informuje agentúra dpa. Dvojnásobný držiteľ trofeje pre najužitočnejšieho hráča NBA (MVP) si v nasledujúcej sezóne prilepší zo súčasných 12 miliónov USD na 34 miliónov, v ďalších ročníkoch by mal zinkasovať 37, 40, 43 a 45 miliónov dolárov.

Brazílsky pivot Nene predĺžil zmluvu s Houstonom



Klub zámorskej NBA Houston Rockets sa údajne dohodol na novej štvorročnej zmluve v hodnote 15 miliónov dolárov s veteránom Nenem. Informáciu priniesla agentúra AP. Tridsaťštyriročný brazílsky pivot v minulej sezóne odohral 67 zápasov, v ktorých v priemere zaznamenal 9,1 bodu a 4,1 doskoku. Počas svojej zámorskej kariéry si obliekal aj dresy Denveru Nuggets a Washingtonu Wizards.

Utah získal z Minnesoty Rubia výmenou za výber v 1. kole draftu



Klub zámorskej NBA Utah Jazz získal rozohrávača Rickyho Rubia, za ktorého sa v prospech Minnesoty Timberwolves vzdal práva výberu v prvom kole draftu.

Španielsky reprezentant prišiel do Minnesoty v roku 2011 z Barcelony. V zámorskej profilige odohral 353 zápasov s priemerom 10,3 bodu, 8,5 asistencie a 4,2 doskoku.

George sa sťahuje k Westbrookovi, mohol by nahradiť Duranta



Klub zámorskej basketbalovej NBA Oklahoma City Thunder angažoval do tímu Paula Georgea. Elitný krídelník sa do Oklahomy sťahuje z Indiany, ktorá výmenou za neho získala dvojicu Victor Oladipo, Domantas Sabonis. Transfer oficiálne kluby potvrdia po 6. júli.

V Oklahome dúfajú, že George v mužstve nahradí Kevina Duranta. Ten vlani opustil Thunder, prestúpil do Golden State Warriors, s ktorým pred dvoma týždňami získal premiérový titul šampióna v kariére. George bol v predchádzajúcich rokoch jasným lídrom Pacers, počas kariéry ho štyrikrát vybrali do exhibičného Zápasu hviezd. V tíme Thunder by mal vytvoriť údernú dvojicu s úradujúcim MVP ligy Russellom Westbrookom.