Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

NBA: Warriors uspeli i v treťom finále s Clevelandom, v sérii vedú 3:0

Basketbalisti Golden State Warriors, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V drese víťazného tímu zažiaril Kevin Durant 43 bodmi, čo je jeho osobné kariérne maximum v play off a pridal aj 13 doskokov.

Cleveland 7. júna (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors sú už iba krok od obhajoby titulu v NBA. V treťom finále play off zámorskej profiligy vyhrali na palubovke Clevelandu Cavaliers 110:102 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy. V drese víťazného tímu zažiaril Kevin Durant 43 bodmi, čo je jeho osobné kariérne maximum v play off a pridal aj 13 doskokov.

Domácim nestačilo ani triple-double LeBrona Jamesa s 33 bodmi, 11 asistenciami a 10 doskokmi. Warriors môžu o triumfe vo finálovej sérii rozhodnúť už v noci na sobotu (3.00 SELČ), keď je v Clevelande na programe štvrté stretnutie. Ešte žiadny tím v histórii neotočil priebeh finále NBA vo svoj prospech za stavu 0:3 na zápasy.

Domáci viedli ešte v polčase o šesť bodov, ďalšie dve štvrtiny ale už patrili Golden State. Durant bol nezastaviteľný, Stephen Curry tentoraz zaznamenal iba 11 bodov, spoza trojkového oblúka dal jeden z desiatich pokusov. Rovnako iba 10 bodov mal na konte Klay Thompson, no Warriors to aj tak stačilo na víťazstvo. "Durant doprial mne a Stephovi (Currymu) voľný večer, čo bolo od neho pekné," smial sa Thompson do kamery NBA TV a vyzdvihol tak strelecký koncert svojho spoluhráča. Po 10 bodov dali za hostí aj "sviatoční" strelci JaVale McGee a Jordan Bell. "Obaja dnes hrali výborne a splnili perfektne svoje úlohy v útoku i obrane," pochválil ich kouč hostí Steve Kerr. "Ale čo predviedol Durant, to bolo niečo neuveriteľné. Bol jednoducho skvelý."

Currymu sa strelecky vôbec nedarilo, ale dôležitejší je pre neho úspech tímu. "Z mojej strany to bolo dnes v ofenzíve veľmi slabé, no vyhrali sme a iba to sa počíta," povedal Curry, ktorý v druhom zápase deviatimi trojkami stanovil nový finálový rekord NBA. Tentoraz mu do koša nespadlo prvých deväť trojkových pokusov, celkovo mal streľbu z poľa iba 3 zo 16 a jeho 11 bodov je najmenej v jeho kariére vo finálových dueloch.

"Dnes to bolo pre nás ťažké," konštatovala hviezda domácich James. "Ideme ďalej. V piatok je tu nový deň a od začiatku budem myslieť iba na to, ako pomôcť tímu zvíťaziť."

Finále play off NBA - 3. zápas:

CLEVELAND CAVALIERS - GOLDEN STATE WARRIORS 102:110 (29:28, 29:24, 23:31, 21:27)
Najviac bodov:
James 33 (11 asistencií, 10 doskokov), Love 20 (13 doskokov), Hood 15 - Durant 43 (13 doskokov), Curry 11, Thompson, McGee, D. Green a Bell po 10, 20.562 divákov
/stav série: 0:3/