Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Pau Gasol získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča

Na snímke Španiel Pau Gasol (vpravo) je blokovaný litovským hráčom Jonasom Valanciunasom vo finálovom zápase Španielsko - Litva na majstrovstvách Európy vo francúzskom Lille 20. septembra 2015. Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný pivot odohral finálový turnaj ME v skvelej forme. S priemerom 25,6 bodu bol najlepším strelcom podujatia.

Lille 21. septembra (TASR) - Španielsky basketbalista Pau Gasol získal ocenenie MVP pre najužitočnejšieho hráča EuroBasket 2015. Starší z bratov Gasolovcov doviedol tím z Pyrenejského polostrova k zisku titulu európskych šampiónov. Vo finále Španieli zdolali Litvu 80:63.

Tridsaťpäťročný pivot odohral finálový turnaj ME v skvelej forme. S priemerom 25,6 bodu bol najlepším strelcom podujatia. Výnimočný výkon predviedol najmä v semifinále, kde domácim Francúzom nastrieľal 40 bodov. "Hrať za Španielsko je pre mňa vždy niečo výnimočné. Dosiahli sme už veľa úspechov, ale tento bude mať pre mňa špeciálny význam. Pred turnajom nám veľa ľudí neverilo, ale my sme to dokázali. Som hrdý, že som mohol byť lídrom toho mužstva," povedal Gasol, ktorý získal ocenenie MVP aj na ME 2009 v Poľsku.

V najlepšej päťke turnaja ho doplnili jeho krajan Sergio Rodriguez, Litovci Jonas Mačiulis, Jonas Valančiunas a Francúz Nando De Colo.