Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Slováci budú hrať v predkvalifikácii ME 2021 proti Cypru a Rumunsku

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

Slováci majú v lete poslednú šancu zostať v hre o postup na európsky šampionát, v prípade neúspechu ich neminie dlhá prestávka od reprezentačných duelov.

Bratislava 25. februára (TASR) - Slovenská mužská basketbalová reprezentácia sa v treťom kole predkvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2021 predstaví v F-skupine spoločne s Cyprom a Rumunskom. Rozhodol o tom žreb v Belehrade.

Slováci majú v lete poslednú šancu zostať v hre o postup na európsky šampionát, v prípade neúspechu ich neminie dlhá prestávka od reprezentačných duelov. Z trojčlennej skupiny postúpi ďalej iba víťaz, na ktorého čaká minimálne ďalších šesť duelov.

Do letného reprezentačného cyklu pôjde reprezentácia už s novým kormidelníkom Chorvátom Žanom Tabakom. "Oslovili ma predstavitelia SBA, zobral som si čas na premyslenie a oboznámenie sa so situáciou, s tímom. Zisťoval som jeho silné stránky a hlavne to, ako by som mohol pomôcť slovenskej reprezentácii. Nakoniec som urobil rozhodnutie, že ide pre mňa o dobrú príležitosť. S reprezentačným tímom mám dve ciele. Prvý je v auguste, kde chceme vyhrať zápasy a postúpiť do ďalšej fázy. Druhý cieľ je dlhodobý, a to zlepšiť mladých hráčov na Slovensku," cituje trénera Slovenska Tabaka portál basketliga.sk.

V prvom kole predkvalifikácie obsadilo Slovensko v A-skupine posledné miesto, v konfrontácii so Švajčiarskom a Macedónskom dosiahlo jedno víťazstvo a tri prehry.


Predbežný program Slovenska v treťom kole predkvalifikácie ME 2021:


3. augusta: Slovensko – Cyprus

10. augusta: Rumunsko – Slovensko

14. augusta: Cyprus – Slovensko

21. augusta: Slovensko - Rumunsko