Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Slovenky odštartovali univerziádu prehrou o 21 bodov s Taiwanom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Ďalší zápas zvereniek trénera Pavla Horičku je na programe vo štvrtok 4. júla o 17.30 h proti Mexiku.

Slovenské univerziádne basketbalové družstvo žien odštartovalo účinkovanie na Svetovej letnej univerziáde v Neapole neúspešne. V stredu Slovenky prehrali v C-skupine s Taiwanom 54:75.

Ďalší zápas zvereniek trénera Pavla Horičku je na programe vo štvrtok 4. júla o 17.30 h proti Mexiku.

Svetová letná univerziáda – C-skupina:


Taiwan – Slovensko 75:54 (43:29)


Slovenský výber mal výborný vstup do zápasu, keď sa ujal vedenia 5:0. Po pomalšom rozbehu dali o sebe vedieť aj súperky, ktoré sa držali na dostrel. Hráčky Taiwanu postupne získali vedenie na svoju stranu, ale Slovenky ich nepustili do výraznejšieho trháku. Po prvej štvrtine napokon prehrávali tesne 20:23. Druhú časť otvoril Taiwan 10-bodovou šnúrou, ktorá sa napokon ukázala ako rozhodujúca. Zverenky trénera Pavla Horičku sa totiž strelecky zasekli, čo rezultovalo do polčasového stavu 29:43 v ich neprospech.

Aj po polčasovej prestávke pokračoval rovnaký scenár, Slovenky sa bodovo trápili a Taiwan pohodlne navyšoval svoje vedenie. To sa dostalo aj cez 20-bodovú hranicu, pred poslednou štvrtinou bol stav 61:39. V štvrtej perióde si Taiwan bezpečne postrážil veľký náskok.

hlasy po zápase:

Pavol Horička, tréner SR: "Zápas mal jednoznačný priebeh, najmä v prvom polčase sme rýchlostne nestačili na veľmi pohyblivého súpera. Dostávali sme veľmi ľahké koše, nie z protiútokov, ale skôr z postupného útoku. Z nášho horšieho pohybu vyplývalo množstvo faulov, ktoré sme urobil. Súper hádzal až 30 trestných hodov, tam sa ten rozdiel prejavil. V druhom polčase sme náš výkon zlepšili, aj v obrane, aj v útoku, ale na rozbehnutého súpera to už nestačilo. Musíme si oddýchnuť a pokúsiť sa vo štvrtok zlepšiť náš výkon proti Mexiku a pokúsiť sa o víťazstvo."

Alexandra Hašková, krídelníčka SR: "Do zápasu sme samozrejme nastúpili s tým, že sme chceli podať čo najlepší výkon. Žiaľ, nestačili sme na nich rýchlostne. Na to, že boli nižšie družstvo, nás preskákali, čo bola naša chyba, že sme ich k tomu pustili. Mali dobré strelkyne, nedali sme si na to pozor."

Laura Horvátová, rozohrávačka SR: "Pred zápasom sme viac-menej vedeli, čo nás čaká – rýchly súper, ktorý hrá veľmi jednoduchý basketbal. Mali sme výškovú prevahu, ktorú sme žiaľ nevyužili. Preskákali nás a prehrali sme takým rozdielom, akým sme prehrali."

ďalší výsledok:


USA – Mexiko 60:49 (30:33)


Tabuľka C-skupiny:


1. Taiwan 1 1 0 75:54 2

2. USA 1 1 0 60:49 2

3. Mexiko 1 0 1 49:60 1

4. SLOVENSKO 1 0 1 54:75 1