Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Thompson bude chýbať pre podvrtnutý členok, Korver má zlomený nos

Hráč Toronta Raptors Amir Johnson (vpravo) bráni Hollisa Thompsona z Philadelphie 76ers v basketbalovom zápase zámorskej NBA vo Philadelphii, archívne foto Foto: TASR/AP

Vedenie tímu z Oaklandu oznámilo, že Thompson bude pauzovať sedem až desať dní.

Oakland 18. marca (TASR) - V stredajšom súboji dvoch najlepších tímov zámorskej NBA medzi Golden State a Atlantou budú obom mužstvám chýbať kľúčoví hráči. Domáci Warriors nastúpia bez Klaya Thompsona. Elitný strelec si v pondelkovom zápase proti Los Angeles Lakers podvrtol pravý členok, keď nešťastne dopadol na nohu protihráča Tarika Blacka.

Vedenie tímu z Oaklandu oznámilo, že Thompson bude pauzovať sedem až desať dní. V drese lídra Východnej konferencie z Atlanty bude absentovať Kyle Korver. Skúsený špecialista na trojkovú streľbu utrpel v nedeľňajšom zápase proti New Yorku zlomeninu nosa, keď sa postavil do cesty rozbehnutému Edovi Davisovi. Korver by mal vynechať ďalšie dve stretnutia a potom bude na čas nosiť plastickú ochrannú masku.

Oklahoma City do konca základnej časti bez Ibaku

Tím zámorskej basketbalovej NBA Oklahoma City Thunder sa bude musieť do konca základnej časti súťaže zaobísť bez služieb Sergea Ibaku. Elitný pivot sa v utorok podrobil artroskopickej operácii pravého kolena a čaká ho mesačná pauza.

Thunder sa aktuálne v tabuľke Západnej konferencie delia o ôsme miesto s New Orleans, oba tímy majú zhodnú bilanciu 37 výhier, 30 prehier. Absencia Ibaku je pre Oklahomu ďalšou ranou, keď ambicióznemu klubu chýba od záveru januára aj Kevin Durant. Najužitočnejší hráč uplynulej sezóny a držiteľ ocenenia MVP má problémy s pravým chodidlom, ktoré nevyriešil ani operačný zákrok.

Ibaka bol pri neúčasti Duranta spoločne s Russellom Westbrookom hlavným lídrom tímu. Africký rodák so španielskym pasom dosahoval vo februári kvalitné štatistiky, keď v priemere na zápas mal 17,1 bodu, 9,4 doskoku a z poľa strieľal s 55-percentnou úspešnosťou.

Nadstavbová časť NBA sa začína 18. apríla, mužstvá do záveru základnej časti odohrajú ešte po 15 stretnutí.