Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Tréner Good Angels Košice už myslí na Schio: Možno kľúčový zápas

Na snímke vľavo hráčka Košíc Anna Jurčenková, vpravo tréner Good Angels Košice Maroš Kováčik v zápase A-skupiny Európskej ligy basketbalistiek Good Angels Košice - Galatasaray Istanbul v Košiciach 28. októbra 2015. Foto: TASR/František Iván

Good Angels majú po štyroch odohratých zápasoch na konte 6 bodov, no najmä dve víťazstvá proti silným tímom ako Salamanca a Galatasaray.

Košice 5. novembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice majú po štyroch odohratých euroligových zápasoch na konte dve víťazstvá. Z pohľadu trénera Maroša Kováčika je táto bilancia pozitívna a nič na tom nemení ani prehra 49:70 na palubovke ruského Dinama Kursk. Výrazný bodový rozdiel bol pre trénera Košičaniek sklamaním, no v klube slovenského majstra už myslia na najbližší euroligový zápas proti talianskemu Schiu, ktorý bude pre domáce veľmi dôležitý.

V zápase 4. kola Euroligy boli na palubovke Dinama Kursk v pozícii favorita domáce hráčky. Tie papierové predpoklady aj potvrdili a Good Angels uštedrili druhú prehru v sezóne. "Treba to vidieť v dvoch rovinách. Málokto čakal, že by sme tam mohli vyhrať, keďže Dinamo je top favorit nielen našej skupiny, ale celej Euroligy. Druhá vec je, že ja osobne som veru nečakal až takú vysokú prehru. Najmä v zápasoch na palubovkách súperov je vidieť, že nám zlyháva streľba po obvode a jej úspešnosť. Psychická odolnosť mladých slovenských hráčok ešte nie je na takej úrovni, aby takéto zápasy mentálne zvládali. Nenastúpili sme dobre do tretej štvrtiny a musíme si priznať, že spôsob zónovej obrany, ktorú sme ako tréneri pripravili, nám príliš nevyšiel. Vstup do tretej štvrtiny bol veľmi laxný a v tomto úseku sme dostali vari 9 bodov bez toho, že by sme použili faul. Vôbec však netreba lámať palicu, pretože sme tam, kde sme chceli byť. Dokonca sme ešte o niečo ďalej, keďže sme doma zdolali Galatasaray. Vari nikto by si na nás nestavil, že budeme mať po štyroch zápasoch dve výhry," zhodnotil stredajší zápas tréner slovenského majstra Maroš Kováčik.

Good Angels majú po štyroch odohratých zápasoch na konte 6 bodov, no najmä dve víťazstvá proti silným tímom ako Salamanca a Galatasaray. "S týmto sme nesmierne spokojní. Doma sme zdolali Galatasaray, ktorý je veľmi silným družstvom a potvrdil to aj v stredajšom domácom zápase, keď Lille dovolil nastrieľať iba 35 bodov. Teraz máme doma dva zápasy a možno v nich sa bude lámať skupina. Doterajšia bilancia so Schiom nám velí nepustiť doma perie," poznamenal Kováčik narážajúc na pozitívnu bilanciu vzájomných zápasov s týmto súperom.

Tréner Košičaniek však vie, že nemá zmysel pozerať sa na predošlé vzájomné zápasy, ale sústrediť sa na ten najbližší. "Ony v prvom zápase zdolali Galatasaray rozdielom dvadsiatich bodov, potom Šopron rozdrvili takmer o štyridsať a veľmi dobre hrali aj s Kurskom. Bude to pre nás veľmi ťažký zápas aj po psychickej stránke. Asi budeme v pozícii mierneho favorita a nebude ľahké zastaviť rozbehnuté Schio," uvedomuje si skúsený kormidelník.

Z košického klubu už pred začiatkom euroligovej sezóny zaznievali hlasy, že práve tímy ako Schio budú hlavnými súpermi Good Angels na ceste k splneniu stanovených cieľov. To platí aj naďalej. "Zápasom proti Schiu vieme viac stratiť ako získať. Ak chceme skončiť do piateho či šiesteho miesta, tak tento zápas musíme vyhrať," dodal Kováčik.