Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Linka č. 36 medzi Záhorskou Bystricou a Dúbravkou ostáva v prevádzke

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR – Jakub Kotian

Počas skúšobnej lehoty prispievala Záhorská Bystrica na jej prevádzku sumou 15.000 eur, v regulárnom režime už prevezme financovanie kompletne hlavné mesto.

Bratislava 7. februára (TASR) – Bratislavské mestské časti Záhorská Bystrica a Dúbravka bude aj naďalej spájať priama autobusová linka č. 36. "Po štvormesačnej skúšobnej lehote o tom rozhodol Dopravný podnik Bratislava (DPB)," informoval TASR starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

"Vyťaženosť linky v skúšobnej prevádzka ukázala, že najmä v ranných hodinách presahovala 40 percent," uviedol Krúpa. Ocenil, že DPB sa na základe týchto zistení rozhodol ponechať linku na dobu neurčitú. "Dôležitá je najmä pre deti a mládež, ktorá v Dúbravke či v Karlovej Vsi chodí do školy, priame spojenie s Dúbravkou však umožňuje aj ďalším našim obyvateľom využiť na dlhšie cestovanie po Bratislave rýchlejšiu električkovú dopravu," upozornil.

Počas skúšobnej lehoty prispievala Záhorská Bystrica na jej prevádzku sumou 15.000 eur, v regulárnom režime už prevezme financovanie kompletne hlavné mesto. V nasledujúcom období sa podľa Krúpu budú vyhodnocovať aj pripomienky a návrhy k trase linky č. 36.

S DPB vedie diskusiu aj o budúcnosti linky č. 37, ktorá Záhorskú Bystricu spája s centrom mesta. Predstavou mestskej časti je zhustiť jej interval, najmä v ranných hodinách, z 12 na 10 minút. Podkladom na prípadnú zmenu grafikonu bude prieskum vyťaženosti linky, ktorý DPB uskutoční počas februára.