Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

D. Kleinert sa dištancuje od falošných volebných letákov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Jedna z kandidátok na starostku bratislavského Starého Mesta v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách v tejto súvislosti zároveň zvažuje podanie trestného oznámenia.

Bratislava 10. septembra (TASR) - V bratislavskom Starom Meste sa objavili falošné letáky Dany Kleinert, jednej z kandidátok na starostku mestskej časti v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách. Tá sa od letákov nesúcich sa v negatívnom duchu dôrazne dištancuje. V tejto súvislosti zároveň zvažuje podanie trestného oznámenia.

"Každý, kto ma pozná, vie, že nikdy som nerobila negatívnu kampaň, nikdy by som nestavala kampaň či projekty na negatívnych základoch a ani ju robiť nebudem. Neriešim, kto kde býva, kto koho zastupuje alebo podporuje," uviedla pre TASR Kleinert a informuje o tom aj vo videu na sociálnej sieti. Zdôraznila, že svoju volebnú kampaň má postavenú na poctivých riešeniach pre Staromešťanov. "Tak je postavená, vždy taká bude a takou aj ostane," poznamenala Kleinert.

Falošné letáky, ktoré sa objavili v schránkach niektorých obyvateľov či pohádzané po zemi, nesú názov Skutočná Staromešťanka. Nabádajú, aby Staromešťania nevolili v novembrových voľbách kandidátov, ktorí nebývajú v Starom Meste a kandidátov strany Smer-SD. "Kandidáti, ktorí bývajú mimo Starého Mesta, by mali mať toľko slušnosti, aby sa vzdali v prospech Dany Kleinert!" píše sa na letákoch.

Takýto spôsob komunikácie označuje kandidátka z tímu okolo kandidáta na primátora Bratislavy Matúša Valla, ktorú podporuje hnutie Progresívne Slovensko a strana SPOLU - občianska demokracia, za cudzí pre ňu. "Jednám férovo a priamo a tak to zostane. Pozícia starostky je pre mňa nástrojom k pozitívnej zmene. K tomu, aby sme mohli v Starom Meste všetci lepšie žiť, pracovať, odpočívať. Aby sme si mohli dôverovať a mali radi naše mesto," dodala Kleinert.