Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Na Hlavnej stanici pribudol pre turistov dočasný informačný stánok

Hlavná stanica v Bratislave Foto: TASR/Pavel Neubauer

Informácie o Bratislave môžu návštevníci získať na najfrekventovanejších miestach a vstupných bránach do mesta.

Bratislava 11. júla (TASR) - Na bratislavskej železničnej Hlavnej stanici pribudol tento týždeň informačný stánok pre turistov, ktorí chcú získať informácie o Bratislave, miestnych možnostiach ubytovania a stravovania či športového i kultúrneho vyžitia. Umiestnený tu bude dočasne, a to do 30. augusta.

"V infostánku je zabezpečený kompletný informačný servis pre návštevníkov hlavného mesta," uviedla pre TASR hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Hlavné mesto je podľa nej pripravené na dovolenkový nápor turistov. Informácie o Bratislave môžu návštevníci získať na najfrekventovanejších miestach a vstupných bránach do mesta. Turistické informačné centrum sa napríklad nachádza priamo v centre mesta na Klobučníckej 2, rovnako aj na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika.

"Pre cyklistov, ktorí prechádzajú cez mesto, sú informácie dostupné aj v podobe Bike Pointu," podotkla Skokanová. Toto jedinečné servisno-informačné centrum je umiestnené pod Mostom SNP. Cyklistom poskytuje "informácie o trasách, ubytovaní, cykloservisoch, preprave bicyklov v dopravných prostriedkoch," spresnila hovorkyňa. Tí jeho služby môžu využiť aj v prípade, ak potrebujú náradie na základnú opravu bicykla.