Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

BRATISLAVA: Na komunálnom podniku hlavného mesta sa poslanci zhodnú

Mesiac v Bratislave, ilustračné foto relácie Tablet.TV. Foto: TABLET.TV

Viceprimátor M. Černý a poslanec R. Mikulec o tom, prečo mesto ešte nemá vlastný podnik na zimnú a letnú údržbu

Bratislava 21. marca (TASR) – Končiaca sa zmluva o letnej a zimnej údržbe nie je dobrá a jej nastavenie z roku 2010 spôsobuje to, že výkony zo strany terajšieho zmluvného dodávateľa nekorešpondujú so súčasnými potrebami hlavného mesta. V relácii MESIAC V BRATISLAVE sa na tom zhodli viceprimátor Bratislavy Milan Černý a poslanec Richard Mikulec (Otvorený klub). Diametrálne odlišný názor však zastávajú v otázke, kedy malo vedenia mesta pristúpiť k reálnym krokom na vytvorenie vlastného komunálneho podniku.

Mikulec kritizuje v tomto kontexte primátora Bratislavy Iva Nesrovnala. Pripomína, že o komunálnom podniku hovoril primátor ako o svojej priorite už na začiatku svojho obdobia, no začal to riešiť až rok pred voľbami.



Černý uviedol, že mesto doteraz viazala platná zmluva s fixnými podmienkami, stanoveným rozsahom prác a ich odplatou. Podmienky na kreovanie vlastného komunálneho podniku umožní podľa neho až nová rámcová zmluva na preklenovacie obdobie, ktorú má mesto uzavrieť s víťazom vyhlásenej súťaže.

V diskusii sa poslanci venujú aj samotným podmienkam súťaže, vymieňajú si i názory na schopnosť mesta kontrolovať dôslednosť a efektívnosť vykonávania zimnej údržby a zimnej pohotovosti.

Pozrite si reláciu MESIAC V BRATISLAVE s moderátorom Erikom Maderom.