Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Vicestarostami bratislavského Nového Mesta sú S. Winkler a P. Vaškovič

Na archívnej snímke starosta mestskej časti Bratislava - Nové Mesto Rudolf Kusý. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Do funkcií ich s platnosťou od pondelka (4. 2.) vymenoval novomestský starosta Rudolf Kusý.

Bratislava 7. februára (TASR) – Bratislavské Nové Mesto má na aktuálne štvorročné volebné obdobie nových vicestarostov. Stali sa nimi doterajší zástupca starostu Stanislav Winkler (nezávislý), ktorý je poslancom už tretie volebné obdobie a Peter Vaškovič (nezávislý), ktorý zastáva post miestneho poslanca už druhé volebné obdobie. Do funkcií ich s platnosťou od pondelka (4. 2.) vymenoval novomestský starosta Rudolf Kusý (nezávislý).

Vicestarosta Vaškovič má v gescii oblasť územného plánovania, ako aj plánovania rozvoja dopravy a infraštruktúry. Zasadiť sa chce o to, aby aj stavebná činnosť prispievala k skvalitňovaniu životného a obytného prostredia. "Chcem prispieť k vytvoreniu koncepcie, zásad a pravidiel urbanistického a architektonického rozvoja mestskej časti ako súčasti Bratislavy, ale zároveň identickej časti mesta, kde sa bude dobre žiť, bývať, pracovať a tráviť voľný čas," avizoval svoju víziu Vaškovič.

Staronový zástupca starostu Winkler bude mať na starosti oblasť životného prostredia, verejného poriadku a parkovacej politiky. "Chcem sa zamerať na pretváranie Nového Mesta na modernú mestskú časť. Bez výrubov lesa a zmien viníc na stavebné pozemky," poznamenal Winkler. Podieľať sa chce zároveň na riešení politiky parkovania, ktorá bude zvýhodňovať rezidentov.