Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Bratislava

Ružinov aj v tomto roku pokračuje v zatepľovaní základných škôl

llustračné foto. Foto: Ilustračné foto TASR

V súčasnosti mestská časť zatepľuje školu na Kulíškovej ulici, v najbližších dňoch by sa mali začať práce aj v škole na Medzilaboreckej ulici.

Bratislava 2. apríla (TASR) – Bratislavský Ružinov pokračuje aj v tomto roku v zatepľovaní základných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. V súčasnosti mestská časť zatepľuje školu na Kulíškovej ulici, v najbližších dňoch by sa mali začať práce aj v škole na Medzilaboreckej ulici. Miestna samospráva na to vo svojom rozpočte vyčlenila viac ako 730.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Základná škola Kulíškova by tak následne mala mať zateplenú fasádu a strop nad najvyšším podlažím, vymenené okná v suteréne, v šatniach a aj vo vstupných bránach. Naplánovaná je tiež oprava hydroizolácie v súvislosti so zateplením sokla. "Počas uplynulých rokov sme na školách zrekonštruovali sociálne zariadenia, majú vymenené takmer všetky okná, opravujeme aj elektroinštaláciu. Logicky sme sa tak pustili do zatepľovania budov. Kulíškova je našou najstaršou základnou školou, jej fasáda opravu už potrebovala," približuje ružinovský starosta Dušan Pekár. V prípade Medzilaboreckej ide o školu s piatimi pavilónmi, zateplenie striech a opravu hydroizolácie plánuje mestská časť na dvoch z nich.

So zatepľovaním budov škôl plánuje samospráva pokračovať aj naďalej, práce sú naplánované na siedmich školách. V minulom roku mestská časť zateplila a zrekonštruovala strechu jednej z budov Základnej školy Nevädzová a opravila hydroizoláciu a časť strechy hlavnej budovy Základnej školy Mierová. V roku 2015 sa novej strechy telocvične dočkala Základná škola Ostredková a dva pavilóny Základnej školy Medzilaborecká.